Förnyelsebar energi-portföljen

Vi kör på. Eftersom det är fredag idag tänkte jag skriva ett kortare inlägg om experimentet Förnyelsebar energi-portföljen.

Miljötrenden är här för att stanna, alla långsiktiga företag måste ha ett sustainability-tänk för att försöka göra så små avtryck i miljön som möjligt. Dels för miljöns skull och dels för att konsumenter mer och mer går mot att använda sig av produkter som förknippas med gott miljötänk.

Detta kommer inte bli mindre viktigt med tiden, därför har jag tillsammans med en vän plockat ihop ett fåtal aktier som just är inriktade på förnyelsebar energi och långsiktig hållbarhet. Sol, vind & vatten + lite till. Bolagen är inte värderade och analyserade alltför noga av oss själva utan tanken ligger mer i att vi ska tro långsiktigt på vad de här bolagen sysslar med. Många känner säkert igen SaltX som en välhaussad aktie. Men tanken är som sagt att dessa ska prestera över lång, lång tid och vi försöker investera i affärsidén och verksamheten, timingen av köp är oväsentlig. Aktierna är högvolatila och nästan samtliga av bolagen klassas som små- eller mikrobolag. Detta gör att risken för den enskilda aktien är hög, några kan gå i konken medan några kan fördubblas på kort tid. Men vi har försökt se det som en helhet, vi investerar i konceptet "hållbar framtid" och därav väljer jag att se portföljen som en hemmasnickrad högriskfond med en intressant (och vad jag vet icke-imiterad?) nisch.

Portföljen är bara ett par månader gammal. En sidenote är att vi slogs av hur få bolag på nordiska börsen som satsar på förnyelsebar energi. Det är visserligen i dagsläget (oftast) dyrare än alternativen och har under den senaste tiden fått ett rejält nedåttryck, delvis p.g.a Trump.

Se innehaven här:




Trevlig fredag på er! :-)

Disclaimer: Äger alla aktier i inlägget.

Kommentarer

  1. Gillar idén med börs-experiment som dessa. Intressant att se tillbaka på sina "hypoteser" i framtiden och jämföra med facit.

    SvaraRadera
  2. Kul! Visst är det så. Både motiverande och inspirerande att testa på saker "utanför boxen", även om det inte alltid lyckas.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Livstecken och uppdatering!

Om första bloggmånaden, ett avslutat kvartal och ett misslyckat Aprilskämt

Fonder och Lågrisksparandet